top of page
תמונת הסופר/תרו"ח יניב גופדה

ממשלה חדשה וחסר כסף - איך ההצעות הקרובות הולכות להשפיע על הכיס של כולנו?

אמש (26/7) פורסמה טיוטה ובה רשימת הצעות לאישור הממשלה החדשה – מדובר בעיקר בתיקוני חקיקה בתחומי המס השונים שישפיעו על הכסף של כמעט כולנו. ריכזנו עבורכם את עיקרן של חלק מן ההצעות ומה ההיגיון העומד מאחוריהן.

שקל חדש. איך ההצעות הקרובות הולכות להשפיע על הכיס של כולנו?

אוהבים לצפות בנטפליקס? מקבלים שירותי פרסום מפייסבוק? ייתכן שהמחיר עבור שירותים אלה יעלה בקרוב

עד כה, היות והספקים היו חברות שמקום מושבן מחוץ לישראל, הן לא חייבו מע"מ עבור השירותים הדיגיטליים הללו (בידור, משחקים, תוכניות טלוויזיה, שידורי אינטרנט וכדומה). "הנטל" הוטל עד כה על מי שצרך את השירותים הללו, והוא נדרש להעביר את המע"מ לרשויות המס. אבל – רוב הצרכנים הם אנשים פרטיים ויש קושי לגבות מהם את המע"מ, אם בכלל, זאת על אף שקיימת חובת תשלום מע"מ בייבוא שירותים לישראל.


לכן, ההצעה הזו אומרת שחובת גביית ותשלום המע"מ תחול על נותני השירותים – כלומר על כל אותן חברות מחוץ לישראל. המשמעות המיידית היא שמחירי אותם שירותים עשויים לעלות, שכן על המחיר הבסיסי נאלץ כעת לשלם גם מע"מ.


משכירים דירה למגורים מתחת לתקרת הפטור? ברוכים הבאים לרשת המס

נכון לשנת 2021 ניתן להשכיר דירה בישראל למטרת מגורים, בסכום שאינו עולה על 5,070 ₪ בחודש, ולהיות פטורים לחלוטין ממס. ברוב המקרים, גם אין חובה אפילו ליידע את רשויות המס על עצם קיומן של הכנסות השכירות הללו.


מצב זה הוביל לכך שלא מעט אנשים התחמקו מדיווח גם כאשר כלל לא היו זכאים לפטור ועשו דין לעצמם. כעת מציעים להחיל חובת דיווח על כל אותם אנשים שמשכירים דירות בישראל, ולוודא שהפטור מנוצל בהתאם להוראות החוק.


רוצים לקרוא עוד על השכרת דירות מגורים והשלכות המס? לחצו כאן >>


מחזיקים ביטקוין או מטבע דיגיטלי אחר? אתם מפוקחים

בהמשך לקשיים שמערימים בנקים בישראל בקבלת כספים שמקורם במכירת מטבעות וירטואליים (מכיוון שמטבעות אלה משמשים גם בעסקאות "מפוקפקות", סחיטות והלבנת הון), ישנה חובה לדווח באופן יזום לרשויות המס על כל עסקת מכירה ולשלם את המס תוך 30 ימים ממועד קבלת התמורה.


כעת מוצע להחיל חובת דיווח גם על עצם הבעלות על מטבעות אלה, עבור כל אלה ששווי החזקתם עולה על 200 אלף שקלים. שימו לב – גם אם הורה וילד מחזיקים יחדיו 200 אלף שקלים או יותר, יש חובת דיווח (לא ניתן "לפצל" את ההחזקה באותו תא משפחתי).


קניתם דירה ובכוונתכם למכור את הדירה הקודמת? כדאי שתזדרזו

מי שמוכר את דירת מגוריו, שהיא דירה יחידה, זכאי במקרים מסוימים להנות מפטור ממס על המכירה. בהרבה מקרים מדובר על משפרי דיור, כלומר שקונים דירה חדשה אליה הם עוברים והם מתכוונים למכור את הדירה הישנה.


לעיתים – נוצר פרק זמן שבו אותם אנשים מחזיקים בו-זמנית שתי דירות (החדשה והישנה), והפטור מותנה בכך שהדירה הישנה תימכר. עד כה, פרק הזמן שהתאפשר להחזיק בשתי הדירות במקביל בטרם יבוטל הפטור לאותו מוכר, עמד על כ-18 חודשים למי שלא רכש דירה מקבלן (והיו גם מצבים שהיה אפשר אף יותר). מצב זה יצר "קיפאון" שכן היו דירות שנדרשו להימכר, אבל חיכו "בהמתנה" לרגע המתאים.


כעת, מציעים לקצר את התקופה הזו ל-12 חודשים בטרם יבוטל הפטור. כלומר, מופעל תמריץ על המוכר להזדרז למכור את דירתו הישנה, בטרם יחויב במס שבח (ובמס רכישה גבוה יותר על הדירה החדשה), וזאת על מנת להגדיל את היצע הדירות במשק.


רוצים לקרוא עוד על החזרי מס שבח? לחצו כאן >>

רוצים *לבדוק* אם מגיע לכם החזר מס שבח? לחצו כאן >>


החזקתם מגרש במשך עשרות שנים, ולאחרונה בניתם עליו דירה מגורים? הפטור שלכם בסכנה

לא מעט אנשים מחזיקים קרקעות. הם יודעים שבבוא היום, כאשר יחליטו למכור, הם יכולים לבנות על הקרקע דירה, וכך להנות במכירה מפטור ממס שיכול להגיע לסכומים משמעותיים (מה שמכונה "חישוב לינארי מוטב").


על מנת להגדיל את היצע הדירות במשק, מוצע שצורת החישוב הזו תוענק רק למי שיוציא היתר בנייה לדירה עד ליום 31 בדצמבר 2024. לא הספקתם? תשלמו מס מלא על המכירה, כאילו מכרתם מגרש בלי בית.


כסף מזומן? פחות ופחות

החוק לצמצום השימוש במזומן הגביל את היקף השימוש במזומן לסכומים שנעו בין 11 אלף שקלים ל-50 אלף שקלים (תלוי אם מדובר בעסקה בין פרטיים או עסקים). המטרה היתה להקטין את היקף "הכלכלה השחורה" ואפשרויות הלבנת הון מוכרות. עסקאות שנמצא כי התנהלו במזומן בהיקף שחרג מהתקרה המותרת, הובילו לענישה ולקנסות כבדים.


כעת מוצע לצמצם עוד יותר את ההיקף השימוש במזומן לסכומים שינועו בין 6 אלף שקלים ל-15 אלף שקלים (כאשר בעסקאות מכירת רכב בין אנשים פרטיים, התקרה תמשיך לעמוד על 50 אלף שקלים).

 

נזכיר שמדובר בהצעות בלבד, אשר הציבור מוזמן להעביר את הערותיו, וכלל לא מובטח שיתקבלו.

משרדנו מטפל בכל הסוגיות הללו ומציע פתרונות מגוונים בהתאם לצורכי הלקוח.

ליצירת קשר: 074-7602030 או בדוא"ל office@gufada-cpa.com

bottom of page